Koliko Treba Hodati Za Mršavljenje?

Koliko Treba Hodati Za Mršavljenje?

Hodanje je prirodan pokret. To znači da je nešto što radimo bez razmišljanja o tome, poput disanja ili treptanja. Također je jedan od najvažnijih aspekata ljudskog tijela jer nam pomaže da ostanemo zdravi i sretni.

Hodamo iz mnogo razloga: da bismo se kretali s mjesta na mjesto, vježbali, opustili se, i tako dalje. Hodanje također može pomoći da jasnije razmišljamo i donosimo bolje odluke dajući našim umovima priliku da se odmore od svih podražaja koje primaju tijekom dana.

Hodanje vam može pomoći da upravljate svojom težinom tako što ćete sagorjeti kalorije, ojačati mišiće i kosti, smanjiti razinu stresa i poboljšati kvalitetu sna. Možete hodati samo 10 minuta svaki dan ili možete otići na duge šetnje vikendom s obitelji i prijateljima.

Ukratko, hodanje je izvrstan izbor za vježbanje!

Hodanje za Mršavljenje – Pomaže li?

Hodanje zaista pomaže u mršavljenju i smanjenju trbušne masnoće jer ćete aktivnošću sagorijevati više kalorija. Hodanje također potiče metabolizam, čineći lakšim i bržim sagorijevanje masti.

Koliko Treba Hodati za Mršavljenje?

Koliko hodanja trebate obaviti? A što je s drugim faktorima poput prehrane, vježbanja i veličine tijela?

Da biste izgubili težinu, trebate sagorjeti više kalorija nego što unosite. To možete postići jedenjem manje kalorija ili sagorijevanjem više kalorija kroz tjelesnu aktivnost. Ključ je pronaći ravnotežu koja odgovara vašem načinu života i ciljevima.

Preporučuje se hodati barem 10.000 koraka svaki dan. To će vam pomoći u gubitku težine i održavanju zdravog tijela.

Koliko Kalorija Sagorijeva Hodanje?

Kalorije koje sagorijevate hodanjem ovise o brzini, udaljenosti koju prelazite i težini osobe koja hoda. Što više težite, to ćete više kalorija sagorjeti. Na primjer, osoba koja ima 90 kg će sagorjeti dvostruko više kalorija od osobe koja ima 45 kg.

Hodanje 10 minuta umjerenim tempom od oko 5 km/h može sagorjeti oko 100 kalorija za osobu tešku 68kg.

Zaključak

Hodanje zaista pomaže u mršavljenju. Međutim, ako ćete jesti nezdravo nakon hodanja, nećete primijetiti nikakve rezultate. Morate imati uspostavljenu prehranu s ograničenjem unosa kalorija uz redovitu tjelesnu aktivnost da biste primijetili razliku na duže staze.

Idealno je, ako imate ozbiljne fitness ciljeve, konzumirati neke sastojke koji vam mogu pomoći poput zelenog čaja, crvene paprike i glucomannana, za koje je dokazano da pomažu što se tiće mršavljenja osobito kad se uzmu u optimalnim dozama.