Limunska Kiselina za Mrsavljenje

Ukratko: Može li konzumacija limunske kiseline, odnosno limunade sagorjeti masnoće na trbuhu i pomoći u mršavljenju? Da, do određene mjere. Međutim, rezultati neće biti značajni. Ne možete očekivati ​​drastično poboljšanje samo konzumiranjem limunske kiseline. Zdrav način života i dijeta s ograničenim unosom kalorija su nužni ako pokušavate sagorjeti masti i izgubiti težinu.

O limunu

Limun je poznato voće gotovo svima nama. Koristimo ga u čajevima, jedemo ga ili možda pijemo limunadu. Pruža izuzetno važne nutrijente poput vitamina C i kalija. Limun može regulirati razinu šećera u krvi, pomoći u sagorijevanju masti, pojačati imunitet i smanjiti razinu kolesterola. Limun se često koristi i u raznim dodatcima prehrani za mršavljenje.

Pomaže li Limunov Sok u Mršavljenju?

Dakle, može li konzumiranje limunske kiseline sagorjeti masti? Da, može pomoći do određene mjere jer citrična kiselina koja se nalazi u limunu pomaže u otapanju lipida. To pojačava metabolizam što znači da će vaše tijelo trošiti više kalorija. Međutim, limunska kiselina ne može pružiti značajne rezultate, stoga imajte niska očekivanja.

Imajte na umu da limun ili hrana bogata vitaminom C neće značajno utjecati na vašu težinu, pogotovo ako nemate zdrav način života i zdravu prehranu.

Ne možete piti samo limunsku kiselinu i očekivati ​​da ćete magično značajno izgubiti masnoću. Neće se dogoditi.

Također, kada pijete čisti sok od limuna ili čisti sok od naranče, možete unijeti puno šećera u svoj organizam, a ako se uzima u prekomjernim količinama, može dovesti do drugih problema.

Limunska kiselina za nadutost

Nadutost može nastati kada je želudac pun plina, a kada se taj plin zarobi unutra, javlja se nelagoda u trbuhu. Nekoliko studija je pokazalo da limunska kiselina zaista pomaže kod nadutosti i ublažava bol jer povećava intestinalnu pokretljivost i smanjuje intestinalne grčeve.

Također, ima visok sadržaj citrične kiseline, o kojoj smo ranije spomenuli. Ta citrična kiselina može potaknuti probavne enzime za poboljšanu probavu.

Drugi sastojci za mršavljenje

Neki drugi popularni sastojci za sagorijevanje masti i mršavljenje su ekstrakt zelenog čaja, kofein, vitamin D, L-teanin ili glukomanan. Znanstveno je dokazano da ovi sastojci promiču učinke mršavljenja kod pretilih ljudi, pa i svih onih koji pokušavaju izgubiti kilograme.

Reference:

(https://www.24sata.hr/lifestyle/voda-s-limunom-i-mrsavljenje-pomaze-ako-je-koristite-kao-zamjenu-za-nesto-kaloricno-969127)