Mineralna voda za mršavljenje

MINERALNA VODA ZA MRŠAVLJENJE – POMAŽE LI?

Sažetak

Gazirana voda, mineralna voda, odnosno kisela voda sama po sebi neće puno pomoći kod mršavljenja. Međutim, zbog toga što je zdravo piće, bez kalorija ili šećera, zamjena gaziranih napitaka ili drugih visokokaloričnih i visokoslatkih pića mineralnom vodom može vam dugoročno pomoći jer ćete unijeti manje kalorija.

O MINERALNOJ VODI

Mineralna voda je popularno piće iz mnogo razloga. Prvo, mineralna voda ima relativno malo kalorija i mnogo potencijalnih zdravstvenih koristi. GMineralna voda pozitivno djeluje na želudac tako što olakšava plinove i nadutost. Također sadrži istu količinu kalija kao narančin sok, što pomaže regulirati srčani ritam i krvni tlak.

Postoje i druge zdravstvene koristi koje proizlaze iz konzumiranja mineralne, odnosno gazirane vode. Natrij u gaziranoj vodi pomaže ublažiti grčeve i bolove u mišićima koje neki ljudi doživljavaju nakon intenzivnog vježbanja ili dugih perioda bez jela ili pijenja bilo čega. Također ima antioksidanse koji pomažu u borbi protiv starenja neutraliziranjem slobodnih radikala, koji su štetni za naše stanice i druge tkiva u tijelu.

Osim što ima više antioksidansa od obične vode iz slavine, gazirane vode imaju veću koncentraciju bikarbonata – što olakšava tijelu apsorpciju kalcija, magnezija, bakra i cinka – čineći je izvrsnim izborom za sve s osteoporozom.

Ali, pomaže li gazirana voda u mršavljenju? Ne puno. Ideja je da gazirana voda može pomoći pri mršavljenju jer nema kalorija. Može biti zavaravajuće da će vam pomoći pri mršavljenju ako pijete do 8 čaša dnevno. Međutim, gazirana voda pruža alternativu koja bi mogla bolje odgovarati vašem načinu života od drugih gaziranih napitaka ili pića na tržištu jer nema kalorija ili šećera.

Dakle, dugoročno gledano, konzumiranjem manje kalorija i šećera, mogli biste izgubiti težinu. No, gazirana voda sama po sebi neće puno pomoći u smislu mršavljenja. Važno je imati dijetu s ograničenim unosom kalorija, redovitu tjelovježbu i općenito zdrav način života za najbolje rezultate dugoročno ako imate ozbiljne ciljeve glede kondicije.

DRUGE METODE ZA GUBITAK TRBUŠNE MASTI

Vježbanje je odlično i trebalo bi biti uključeno u režim mršavljenja, ali nije jedini način za gubitak trbušne masti. Postoje i druge metode, poput intermittentnog posta, koji vam mogu pomoći smanjiti unos kalorija i riješiti se viška tjelesne masti. Neke hranjive tvari poput glucomannana, zrna zelene kave, zelenog čaja ili crvene paprike također vam mogu pomoći u sagorijevanju masti.

One se mogu pronaći u nekim dodacima prehrani, tj. takozvanim suplementima koji se danas nalaze na tržištu. Najbolje je kada su kombinirani zajedno u optimalnim dozama. Tada će pružiti maksimalne učinke za vaše putovanje prema formi.

ZAKLJUČAK

Da biste izgubili višak kilograma, mineralna voda sama po sebi neće mnogo pomoći, ali dugoročno je puno zdravija opcija i indirektno može pomoći. Zamjenom nezdravih pića koji sadrže podosta kalorija kiselom, tj. mineralnom vodom, vaše tijelo će unositi manje kalorija, a pritom ćete unositi i zdravije piće u vaš organizam što dugoročno može pomoći za mršavljenje.