MSM Prah Iskustva

MSM Prah Iskustva

MSM prah – što je to i za što se koristi?

MSM ili metilsulfonilmetan je prirodan kemijski spoj koji se nalazi u stanicama biljaka, životinja i ljudi. Nalazi se u namirnicama poput lisnatog povrća, jaja, peradi i mesa. To je organski sumporni spoj koji ima mnoge zdravstvene koristi. MSM se može pronaći također i kao prah, a o njemu ćemo primarno i govoriti u ovom članku.

Jedna od najvažnijih zdravstvenih koristi MSM-a je njegova sposobnost borbe protiv upale. Upala uzrokuje bol, oticanje i crvenilo u tijelu. Antiupalna svojstva MSM-a pomažu smanjiti ove simptome boreći se protiv proupalnih molekula u tijelu.

MSM također pomaže kod bolova u mišićima jer sadrži sumpor koji se može koristiti kao prirodni izvor proizvodnje glutationa koji pruža zaštitu protiv oksidativnog stresa, upale i bolova u mišićima.

Još jedna velika korist MSM-a je ta što može pomoći kod alergija štiteći stanice od alergijskih reakcija na antigene. Također može pomoći kod alergija zbog svoje sposobnosti smanjenja upale u tijelu i potencijalnog utjecaja na imunološki sustav.

MSM za zglobove

MSM za zglobove

Veoma važna korist MSM-a je njegova sposobnost zaštite zglobova od oštećenja sprječavanjem enzima da razgrade kolagen i elastin vlakna u hrskavici zglobova što dovodi do degenerativne bolesti zglobova.

MSM prah iskustva

Mnoga iskustva ljudi koji koriste MSM, bilo kroz prehranu ili kao suplement, pokazuju da MSM može značajno poboljšati kvalitetu života, a osobito u onih koji pate od artritisa i njegovih simptoma. Također, može donijeti i druge zdravstvene benefite koje ćemo spomenuti niže.

Stoga, svakako preporučujemo da probate MSM, a da biste dobili maksimalne benefite, idealno bi bilo koristiti ga kroz neki dodatak prehrani, tj. suplement, ali onaj koji koristi taj sastojak u pravilnoj dozi.

Zašto koristiti MSM prah?

Odabir MSM praha umjesto drugih verzija MSM-a može ovisiti o individualnim preferencijama i specifičnim zdravstvenim ciljevima. Evo nekoliko razloga zašto netko može odabrati MSM prah:

  • Prilagodljiva doza – MSM prah omogućava jednostavno prilagođavanje doze prema individualnim potrebama. Ta fleksibilnost posebno je korisna za one koji zahtijevaju veće ili manje doze MSM-a ovisno o njihovom zdravstvenom stanju ili prema savjetu zdravstvenog stručnjaka.
  • Prilagodljivost – MSM prah se lako može pomiješati s raznim napicima ili hranom, što ga čini praktičnim za konzumaciju. Ta prilagodljivost omogućava pojedincima da uključe MSM u svoju dnevnu rutinu bez potrebe za dodatnim tabletama ili kapsulama.
  • Bolja apsorpcija
  • Odsutnost raznih dodataka – Čisti MSM prah obično ne sadrži punila, dodatke ili dodatne sastojke. Za osobe koje preferiraju čisti i minimalistički pristup suplementaciji, odabir čistog MSM praha osigurava konzumiranje samo željene aktivne tvari bez nepotrebnih dodataka.
  • Isplativost – U nekim slučajevima, MSM prah može biti ekonomičniji od drugih oblika MSM-a, poput kapsula ili tableta. Ta isplativost čini ga privlačnom opcijom za osobe koje traže pristupačan režim suplementacije.

Konačna odluka o odabiru MSM praha umjesto drugih oblika trebala bi se temeljiti na individualnim preferencijama, praktičnosti, stopi apsorpcije i financijskim razmatranjima.

Važno je konzultirati se sa zdravstvenim stručnjakom prije početka bilo kakvog novog režima suplementacije kako bi se odredio najprikladniji oblik i doza MSM-a temeljem individualnih zdravstvenih potreba i ciljeva.

MSM prah za lice – vrijedi li probati?

MSM je dobar za kožu zbog svojih antiupalnih svojstava koja smanjuju crvenilo, iritaciju i upalu. Također pomaže u hidrataciji kože potičući proizvodnju kolagena i elastina, čime se koža čini mekom, glatkom i hidratiziranom.

Osim toga, MSM djeluje kao antioksidans, štiteći kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i vanjskim štetnim čimbenicima poput UV zračenja.

Redovita primjena MSM-a može poboljšati tonus kože i ujednačiti ten, pružajući zdraviji i sjajniji izgled kože. Zbog tih svojstava, MSM se često koristi u kozmetičkim proizvodima za njegu kože.

Svakako, vrijedi probati MSM. Dobra je stvar što je ovo prirodan sastojak.

MSM za kosu

MSM za kosu

MSM je dobar za zdravlje kose jer potiče proizvodnju keratina, protein koji čini strukturu kose. Također poboljšava cirkulaciju vlasišta, potičući rast zdrave kose.

Antiupalna svojstva MSM-a također mogu pomoći u smanjenju iritacije vlasišta i sprečavanju problema poput peruti, što je izrazito čest problem kod mnogih ljudi.

Zbog toga se često koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kose kako bi se ojačala, hidratizirala i potaknula rast kose.

Zaključak

MSM je svakako dobar izbor za zdravlje, bilo ako se radi o zdravlju zglobova, lica, kose, kože, ili općenito problema s upalom. Možete ga koristiti kao prah, i prah je svakako dobar odabir ako ga koristite u pravilnim dozama. MSM prah možete pronaći kao suplement na tržištu.

Ako ne biste htjeli razbijati glavu sa doziranjem ili volite piti kapsule, postoje razni suplementi tj. dodaci prehrani koji sadrže MSM u optimalnim dozama, a uz njega postoje i drugi sastojci koji su izrazito moćni za smanjiti simptome artritisa i poboljšati općenito cjelokupno zdravlje, i to svi u jednoj kapsuli!

Samo je bitno da odaberete pravi proizvod, a ne neki koji koristi nepravilne doze ili koji obećava puno, a zapravo nudi vrlo malo.

Reference:

(https://yasenka.hr/sto-je-msm/)

(https://www.tvornicazdravehrane.com/zdravi-kutak/upoznajte-msm-prah-i-sve-njegove-dobre-strane-7200/)

(https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehrana/dodaci-prehrani/msm-prah)