Solgar Thermogenic Complex Iskustva

Solgar Thermogenic Complex Iskustva

Uvod

Solgar Thermogenic Complex je dodatak prehrani koji se sastoji od posebne formulacije biljnih komponenti i nutrijenata koji podržavaju normalni metabolizam. Proizvod tvrdi da sadrži sastojke poput kroma, koji pridonosi normalnom metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti, te kolina, koji podržava normalni metabolizam lipida.

Konkretnije, Thermogenic Complex bi vam trebao pomoći na putu ka zdravijoj tjelesnoj težini, odnosno gubitku kilograma i masti u tijelu. U ovome članku vidjeti ćemo je li ovaj proizvod zaista tako dobar i istražiti ćemo iskustva ljudi koji su ga koristili.

Ključni Sastojci

Solgar Thermogenic Complex Sastojci

Solgar Thermogenic Complex sadrži sljedeće ključne sastojke:

  1. Zelena kava (400 mg): Zelena kava je poznata po svom potencijalnom utjecaju na ubrzavanje metabolizma i sagorijevanje masti.
  2. Zeleni čaj (50 mg): Zeleni čaj sadrži katechine i kofein, koji također mogu pomoći u povećanju metabolizma i poticanju gubitka masti.
  3. Čili papričica (50 mg): Čili papričica sadrži capsaicin, tvar koja može potaknuti termogenezu, odnosno kada tijelo kroz toplinu sagorijeva više kalorija i samim time pomaže u sagorijevanju masti
  4. L-metionin (50 mg): L-metionin je esencijalna aminokiselina koja može podržati normalno funkcioniranje metabolizma.
  5. Inozitol (0,025 g): Inozitol može imati blagi utjecaj na metabolizam masti.
  6. Kolin (kao bitartarat) (25 mg): Kolin može podržati normalan metabolizam lipida.
  7. Ekstrakt ploda crnog papra (5 mg): Ovaj pak sastojak je poznat po tome da poboljšava apsorpciju drugih sastojaka i podržava opći metabolism
  8. Krom (kao pikolinat) (150 µg): Krom može podržati normalan metabolizam ugljikohidrata, proteina i masti.

Sve u svemu, sastojci su solidni, međutim doze nekih sastojaka su vrlo male i stoga neće pomoći donijeti značajan rezultat što se tiće gubitka kilograma i masnoće.

Na primjer, zeleni čaj bi mogao biti doziran do čak 500mg, što je učinkovita i sigurna doza koju sadrže mnogi najkvalitetniji sagorijevači masti na tržištu. 50mg je zaista pre malo.

Dalje, nedostaju neki sastojci poput vitamina D, glukomanana i bijelog graha. Da su ovi uključeni u formulu i da su u optimalnim dozama, ovaj proizvod bi bio puno efektivniji dugoročno i rezultati bi mogli biti vidljivi puno brže.

Nažalost, zbog ovih mana, Solgar Thermogenic Complex je daleko od najboljeg dodatka za sagorijevanje masti i mršavljenje.

Nedavno smo pripremili listu najboljih suplemenata za mršavljenje i sagorijevanje masti. Ako ih želite istražiti, kliknite ispod.

Lista Top 3 Dodataka za Mršavljenje

Solgar Thermogenic Complex Nuspojave

Kao i kod većine dodataka prehrani, moguće su individualne varijacije u toleranciji sastojaka. Neke osobe mogu doživjeti nuspojave poput nervoze, nemira ili problema sa spavanjem zbog kofeina prisutnog u proizvodu. Kofein se prirodno nalazi u zelenom čaju.

Također, osobe osjetljive na ljutu hranu mogu doživjeti gastrointestinalne nelagode zbog prisutnosti čili papričice. Ove nuspojave su dakako rijetke i s ovim malim dozama u proizvodu se ne bi trebale dogoditi.

Uvijek je dobro konzultirati se s vašim doktorom prije nego isprobate novi suplement, odnosno dodatak prehrani.

Kako Koristiti

Preporučena doza je 2 kapsule dnevno, uz obrok.

Iskustva o Solgar Thermogenic Complexu

Iskustva kupaca na internetu variraju. Neki su zadovoljni sa proizvodom, a neki ne, odnosno ne vide značajne rezultate gubitka kila i masti koje su očekivali. Iako proizvod nedostaje dosta sastojaka za mršavljenje i sagorijevanje masti, većina recenzija su pozitivne.

Cijena

Solgar Thermogenic Complex možete kupiti na puno mjesta, uključujući stranicu Ljekarne Pablo gdje košta 43.16 eura za jednomjesečnu opskrbu, te na primjerice stranici mojaljekarna gdje košta mrvicu manje, oko 42.64 eura.

Zaključak

Solgar Thermogenic Complex sadrži nekoliko sastojaka koji su poznati po svojim potencijalnim učincima na metabolizam i sagorijevanje masti. Međutim, formula se čini ograničenom u usporedbi s drugim proizvodima na tržištu.

Iako ima pozitivnih iskustava korisnika, nedostatak ključnih sastojaka poput vitamina D3, L-teanina, B12, glucomannana i bijelog graha može ograničiti učinkovitost proizvoda u postizanju ciljeva mršavljenja.

Za sveobuhvatniju podršku gubitku masti, preporučujemo istražiti alternative koje nude širi spektar sastojaka u većim dozama.

Reference:

(https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehrana/zacini/kajenski-papar-8-zdravstvenih-prednosti-zacina-od-ljutih-kajenskih-paprika)
(https://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/mrsavljenje-dijete/mrsavljenje-lakse-uz-vitamin-d/)
(https://www.tvornicazdravehrane.com/zdravi-kutak/super-hrana/glukomanan-dodatak-prehrani-koji-pridonosi-mrsavljenju-i-regulira-kolesterol-68629/)
(https://www.solgar.hr/product/solgar-thermogenic-complex-caps-a60)

Lista Top 3 Dodataka za Mršavljenje